piatok 21. septembra 2007

Aki vlastne su Kolumbijcania...

1. Ak mam vlastnosti, ktore charakterizuju Kolumbijcanov zoradit co najvystiznejsie, na prvom mieste urcite musim spomenut, ze su neskutocne priatelski, otvoreni a ochotni pomoct. Maju v ociach nieco dobre. Na stoprecent sa mozete spolahnut, ze vas nenechaju v stichu. Zniesli by vam aj modre z neba.
2. Hoci su velki srdcom, vzrastom su mali. Mam 170 cm, co je na slovenske dievca, myslim si, priemer. Tu som este asi nestretla dievca, ktore by mi siahalo aspon po bradu. Chalan sa obcas pritrafi aj nad 175 cm, ale nie je to moc bezne. Sranda je cestovat v mestskych autobusoch - ked sedim, nemam si kam zlozit nohy a ked stojim, nie je to o moc lepsie, pretoze nad hlavou mi zostava tak 10 cm miesta co je dost stiesnujuce. A dalsia vec - dlzka zehliacej dosky: ked si zehlim nohavice, spodnych 20 cm mi pada z dosky, takze musim zehlit na dvakrat.
3. Dalsia typicka vlastnost je bezstarostnost. Z nicoho si nerobia velku hlavu a vsetko je v pohode. Uuplne vsetko.
4. S tym suvisi kolumbijske ponimanie casu. Neviem ako vy doma, ale my mame asi 10 roznych ukazovatelov casu - video, hifi veza, hodiny v kuchyni, kazdy ma svoj budik... myslim si ze je to taky slovensky priemer. Londonovci maju v celom dome jedny hodinky, aj to len za to ze su v tvare kravicky a hodia sa im do kuchyne. Hodinky teda moc nesleduju a nikdy, nikdy, nikdy nechodia nacas. Ak pracovny meeting zacina o 15:00, tak sa vacsina zucastnenych dostavi okolo 15:30, 15:40 sa zacne pracovat a zbytok pride o 16:30 tesne pred koncom meetingu. Co sa tyka osobnych stretnuti, 1 a polhodinove, pripadne dvojhodinove meskanie nie je nicim vynimocnym.
5. Su strasni soferi. Ak ma tu nezrazi auto, tak potom nikde. Nedavaju prednost, predbiehaju cez dve plne, v zakrute idu v protismere a ne prechode nezastavia ani keby islo o zivot. Doslova.
Toto je len par typickych vlastnosti, a urcite neplatia stopercentne pre vsetkych. Kludne sa teda moze stat, ze stretnete 180 cm vysokeho Kolumbijcana, ktory vzdy chodi nacas a soferuje absolutne podla pravidiel :)
Za vlastnost cislo 1. sa ale zarucujem.

Žiadne komentáre: