piatok 21. septembra 2007

Armenia - mesto, v ktorom zijem

Kolumbia ma takmer 45 milionov obyvatelov a rozlohu 1 138 910 km2. Cleni sa na 30 roznych departmentov. Armenia sa nachadza v departmente Quindio. Quindio je jeden z najmensich departmentov v Kolumbii, nachadza sa v kavovom pasme. Lezi v horach, priroda je tu teda neskutocne krasna - kopce a kavovniky kam len oko dovidi :)
Armenia je hlavnym mestom Quindia, ma okolo 300 000 obyvatelov a nachadza sa zhruba 300 km juhozapadne od Bogoty, hlavneho mesta Kolumbie. Cesta autobusom vsak trva z Bogoty do Armenie 8 hodin.
V meste je iba jedna vyskova budova, ta patri nejakej vladnej institucii, par hotelov, par obytnych budov a obchodne centrum maju zo styri poschodia, ostatne domy su nanajvys dvojpodlazne. Ulice maju snahu byt usporiadane do klasickeho stvorcoveho systemu, ale kvoli kopcom sa to moc neda, takze tu najdete ulice rovnobezne, kolme, diagonalne aj hocijake klukate.
Na to ze je to pomerne velke mesto, tu najdete dost vela zelene. Parque de la Vida je super miesto na relax medzi platanovnikmi a bambusami.

Žiadne komentáre: