utorok 4. decembra 2007

Piknik




16. september 2007

Ked mi Londonovci oznamili, ze ideme na piknik do Salenta s Luz Helenou, naivne som si predstavovala, ze to akoze ideme my 5 a Luz Helena. Ake velke bolo moje prekvapenie, ked sme prisli k Luz Helene a tam bolo nachystanych 20 skatul s fiambre - na kazdej meno ucastnika pikniku, ktoremu fiambre patri. (Fiambre je vyraz pre piknikovy obed obsahujuci zvacsa kura, ryzu, casave, platanos... zabaleny v bananovych listoch) Zbalili sme teda vsetko jedlo, vsetkych nas a natlaceni v 4 autach sme sa vybrali do Salenta.
Salento sa nachadza v narodnom parku, a hoci je to malilinkate mestecko, pozna ho kazdy v Quindiu. Je to putnicke miesto a okrem toho je zname uzkymi ulickami s farebnymi obchodikmi a kaviarnickami, a prenadhernymi panoramami z kopca nad mestom.
Z toho kopca vidno cely kanon Cocora, kam sme sa vybrali po pikniku. Piknik sa konal na fince, ktora patri Enriqueho bratrancovi, asi 3 km od Salenta. Zlozili sme sa na trave kazdy so svojim fiambre a po vydatnom obede sme si dali siestu a vyclapkali sa v rieke vedla fincy.
Obcerstveni a oddychnuti sme teda zamierili smer kanon Cocora, asi 5 km po prasnej ceste. Pre mna ako, obycajne dievca z obycajnej stredoeuropskej krajiny je celkom nepredstavitelne vidiet palmu v horach. Tu vo vyske 2000 m.n.m ich bolo neurekom - obrovitanske palmas de cera (mimochodom narodny strom) dorastajuce az do vysky 80 metrov. Krasa.
Na picasaweb som hodila par fotiek - link vpravo hore na uvodnej strane blogu.

Žiadne komentáre: